Midsommer = zonnewende, het keerpunt en een nieuw begin.

Mijn naam is Andrea Germeraad-Hamers, geboren, getogen en nog steeds woonachtig in het mooie Zuid-Limburg. Ik ben getrouwd met Wim die achter de schermen bijdraagt aan Midsommer Organiser en zorgt dat de financiële bedrijfsvoering op orde is. Samen genieten we van wandelingen in de natuur, ons kleine stadstuintje, onze kat en onze gedeelde passie voor La bella Italië en het goede leven. 

Mijn bedrijfsmotto is: het leven is niet te structureren, alles daaromheen wel. 

Het is ontstaan door mijn eigen behoefte op grip te krijgen op het leven. Dat mooie maar grillige leven dat zo onverwacht de boel overhoop kan halen.  Het helpt om in dergelijke situaties terug te vallen op de zekerheden die er wel zijn. 

  • Als je midden in de nacht met spoed naar het ziekenhuis moet, is het zo fijn dat je niet hoeft te zoeken naar sleutels, omdat die op een vaste plek liggen. 
  • Wanneer een overstroming of brand je inboedel heeft beschadigd en je niet hoeft te zoeken naar verzekeringspapieren en bonnetjes omdat je een mapje in de cloud hebt. 
  • Dat je belangrijke telefoonnummers (hulpdiensten, wegenwacht, bank) in je telefoon hebt  opgeslagen zodat je die niet eerst hoeft te zoeken bij een calamiteit.

Kortom dat je weet waar je belangrijke zaken kunt vinden omdat die een vaste en logische plek hebben. Voor mij maken die ogenschijnlijke futiliteiten het verschil tussen overeind blijven of omver geblazen worden als het leven even tegenzit. 

De behoefte om te regelen en structureren heeft er altijd al ingezeten en ik heb er later mijn beroep van gemaakt, eerst als secretaresse/projectassistent en nu dus ook al professional organizer en opruimbegeleider. Prioriteiten stellen, keuzes maken en overzicht houden zijn kernkwaliteiten die hierbij enorm van pas komen. Niet iedereen heeft die kwaliteiten van nature en juist daarom vind ik het fijn om anderen hierin te begeleiden.